Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν είπε, "Η Ελληνική Ακτοφυλακή αφαιρεί βάρκες με μετανάστες και τους πυροβολεί με γνήσιες σφαίρες. Αυτό είναι απαράδεκτο."
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Yavuz Selim Kıran μίλησε στο διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Προστασία και υποστήριξη των εσωτερικά εκτοπισμένων στη Συρία» στο πλαίσιο της 4ης Διάσκεψης των Βρυξελλών που διοργανώθηκε με τη μέθοδο τηλεδιάσκεψης.
Ευχαριστώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), που διοργάνωσαν την εκδήλωση, "Σήμερα, ο αριθμός των εκτοπισμένων σε όλο τον κόσμο έχει φτάσει τα ογδόντα εκατομμύρια, σπάζοντας ένα νέο ρεκόρ. είπε.
Υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα ως «ανθρώπινη και ηθική μας ευθύνη», ο Κιράν σημείωσε ότι ο νέος τύπος επιδημίας κοροναϊού (COVID-19) έφερε μια νέα διάσταση στην ανθρώπινη τραγωδία στην οποία συμμετείχαν εκτοπισμένοι.
Αναφέροντας ότι τα σύνορα έκλεισαν λόγω της επιδημίας και αυτό διέκοψε τις ροές βοήθειας, ο Κιράν τόνισε ότι σε αυτή τη διαδικασία, η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας έγινε πιο δύσκολη, τα οικονομικά προβλήματα αυξήθηκαν εκθετικά και οι πρόσφυγες έγιναν πιο εύθραυστοι από πριν.
Ο Kiran, στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι για να ξεπεραστεί το πολυδιάστατο και περιεκτικό τεστ υιοθετεί βιώσιμες πολιτικές, "Σε αυτό το πλαίσιο, η υγεία εκατομμυρίων Σύρων, η εκπαίδευση και η πρόσβαση στην απασχόληση". είπε.
Με 18 χρόνια οραματιστικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε ότι η Τουρκία διαθέτει μια ισχυρή υποδομή υγείας Kiran, συνέχισε ως εξής:
"Το σύστημά μας είναι χωρίς αποκλεισμούς και διασφαλίζει ότι οι πρόσφυγες θα λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες. Μέχρι τώρα, ορισμένοι έχουν λάβει θεραπεία για δυόμισι εκατομμύρια Σύριους. Ο αριθμός των αιτούντων σε κλινικές Σύριοι είναι πάνω από εβδομήντα δύο εκατομμύρια. Από την αρχή της Συριακής κρίσης, οι 570 έχουν χιλιάδες Σύριους μωρό στον κόσμο στην Τουρκία. Από τον πληθυσμό της Συρίας Έχουμε ανοίξει ειδικά κέντρα υγείας για τους μετανάστες σε περιοχές όπου εντατικά. Επιπλέον, Σύρος γιατρός, έχουμε δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο για την εργασία νοσοκόμων και εργαζομένων στον τομέα της υγείας στην Τουρκία. "
Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη, δεν πρέπει να επιτρέπεται η" κόπωση των δωρητών ""
Τονίζοντας ότι η εκπαίδευση είναι ένας βασικός τομέας με σημαντικά αποτελέσματα, ο Κιράν είπε, "Μόνο 50 χιλιάδες πρόσφυγες παγκοσμίως έχουν πρόσβαση σε πανεπιστημιακή εκπαίδευση. 27 χιλιάδες Σύριοι φοιτητές, που αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ αυτού του αριθμού, σπουδάζουν σήμερα σε τουρκικά πανεπιστήμια με την υποστήριξή μας. 21 χιλιάδες εκπαίδευση για Σύριους με την Ύπατη Αρμοστεία παρείχαμε την υποτροφία. " μίλησε.
Η κυβέρνηση Σύροι Kiran είπε ότι η εστίαση στη στήριξη της στάσης στα πόδια τους, "έθεσε τους Σύρους σε ισχύ την απαραίτητη νομοθεσία για να λειτουργήσει νόμιμα στην Τουρκία. Οι Σύριοι έχουν επίσης συμπεριλάβει το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που στοχεύει στην αντιστάθμιση των αρνητικών επιπτώσεων Kovid-19". χρησιμοποιημένες εκφράσεις.
Kiran, Τουρκία, η Συρία για να διατηρήσει μια αξιοπρεπή ζωή, υπογραμμίζοντας ότι προσπαθεί να καλύψει όλες τις ανάγκες μας, "όπως τόνισε ο κ. Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν," αντίχειρες οι άνθρωποι ζούσαν στο κράτος ". Ωστόσο, αυτό το βάρος μόνο μας φέρνει αδύνατο. Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη Η αποτελεσματική διεθνής συνεργασία είναι πιο ουσιαστική από ποτέ. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνέχιση της βοήθειας των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας. «Η κόπωση των δωρητών» δεν πρέπει να επιτρέπεται. » βρήκε την αξιολόγηση.
"Οι Σύριοι μπορούν να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους όταν επιστρέψουν με ασφάλεια"
Υπογραμμίζοντας ότι είναι καιρός να συζητήσουμε την κατανομή φορτίων με πιο μόνιμες λύσεις για τους Σύρους πρόσφυγες, ο Κιράν είπε, "Η επανεγκατάσταση είναι ένας από αυτούς. Σήμερα, οι χώροι επανεγκατάστασης που προσφέρονται στους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο είναι μόνο το ένα τοις εκατό από αυτό που απαιτείται. Το ποσοστό επανεγκατάστασης των Σύρων εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό και οι διαδικασίες απαιτούν πολύ χρόνο. Μέχρι τώρα. Η συναίνεση της 18ης Μαρτίου "περίπου 26 χιλιάδες Σύριοι στο πλαίσιο ενός" μηχανισμού, τοποθετήθηκαν στα κράτη μέλη της ΕΕ από την Τουρκία. " είπε.
«Είναι ατυχές που η ΕΕ υποσχέθηκε 30.000 τόπους επανεγκατάστασης κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φόρουμ για τους Πρόσφυγες. Ελπίζουμε ότι αυτή η υπόσχεση θα εκπληρωθεί». χρησιμοποίησε την έκφραση.
Υπογραμμίζοντας ότι η πιο μόνιμη λύση στην κρίση προσφύγων στη Συρία είναι η ασφαλής, εθελοντική και αξιοπρεπής επιστροφή των Σύρων, ο Κιράν είπε, "Κανείς δεν θα είναι πρόθυμος να επιστρέψει, εκτός εάν ικανοποιηθούν οι βασικές τους ανάγκες. Οι Σύριοι μπορούν να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους όταν επιστρέψουν με ασφάλεια." είπε.
Δηλώνοντας ότι η υποστήριξη των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας για να καταστούν όλα αυτά δυνατά, ο Κιράν τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας να συνεργαστούμε για την προετοιμασία των απαραίτητων ανθρώπινων, ασφάλειας και φυσικών συνθηκών στη Συρία και ότι η καθοδήγηση της Ύπατης Αρμοστείας είναι απαραίτητη σε αυτήν τη διαδικασία.
Επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu ξεκίνησε συνεργασία με τον Λίβανο, την Ιορδανία και το Ιράκ για τη διευκόλυνση της επιστροφής των Σύρων, ο Κιράν δήλωσε ότι οι υπουργοί έχουν συναντηθεί δύο φορές και ελπίζουν να συνεχίσουν αυτήν τη συνεργασία.
"Περιμένουμε από την ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της"
Ο Κιράν τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση στο Ιντλίμπ, "Παρά τις αυξανόμενες παραβιάσεις, είναι σημαντικό να προστατευθεί η κατάπαυση του πυρός. Περισσότεροι από 300 χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους στο Ιντλίμπ μέχρι τώρα". είπε.
Ο Κίραν της Τουρκίας είπε ότι η συνεργασία μεταξύ της μετανάστευσης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συναίνεσης της ΕΕ στις 18 Μαρτίου για συμμόρφωση, είπε:
"Περιμένουμε να τηρήσει τις υποσχέσεις της και στην ΕΕ. Είναι οι προσδοκίες μας από την ΕΕ: η εξασφάλιση θεώρησης ελευθερίας στους πολίτες μας, η Εθελοντική Ανθρωπιστική Ενεργοποίηση Δέχεται Πρόγραμμα, που θα χρησιμοποιηθεί για Σύριους στην Τουρκία 3 + 3 δισεκατομμύρια ευρώ επείγουσα παράδοση, Συμφωνία Τελωνειακής Ένωσης Η ενημέρωση, το άνοιγμα νέων κεφαλαίων με την Τουρκία σχετικά με τη συνεργασία που πρέπει να γίνει για τη βελτίωση των ανθρωπιστικών συνθηκών στη Συρία, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιστροφή των προσφύγων. Θέλουμε να δούμε μια ισχυρότερη δέσμευση της ΕΕ σε αυτόν τον τομέα. "
"Είναι ενοχλητικό να βλέπουμε ότι τα δικαιώματα παραβιάζονται εύκολα σε περιόδους κρίσης", τονίζοντας ότι οι πρόσφυγες δεν χρειάζονται μόνο υποστήριξη αλλά ότι πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους βάσει του διεθνούς δικαίου. είπε.
Ο υφυπουργός Κιράν τερμάτισε τα λόγια του ως εξής:
«Βλέπουμε ότι οι αναγκαστικές πιέσεις γίνονται στα χερσαία σύνορά μας με την Ελλάδα και το συρματόπλεγμα τραβιέται στα χερσαία σύνορά μας. Η Ελληνική Ακτοφυλακή αφαιρεί τα σκάφη με μετανάστες και τους πυροβολεί με γνήσιες σφαίρες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να υποστούν απάνθρωπη μεταχείριση ή να επιστραφούν βίαια. πρέπει να συμμορφωθούμε. "
ΠΗΓΗ ΤΡΤ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου